100%
  Belgische puppy's

  Tips bij het socialiseren van een groot hondenras

  Als je wil dat je puppy opgroeit tot een aardige, trouwe volwassen hond dan is socialiseren van cruciaal belang. Je wil dit natuurlijk op een correcte, veilige en succesvolle manier doen. Zo voelt je hond zich in een mum van tijd op zijn gemak bij andere mensen en dieren. Bij een groot ras kan dit iets uitdagender zijn dan bij een klein ras. Daarom geven we je graag een aantal tips.

  Socialiseren begint van in het nest. Alles begint eigenlijk bij je keuze voor een ervaren fokker die liefdevol zorg draagt voor zijn puppy’s. Na het warme verwelkomen van je pup thuis, is socialiseren eigenlijk niet moeilijk. Vanuit de structuur en regelmaat die je je puppy aanbiedt, moet je hem of haar vroeg genoeg regelmatig blootstellen aan andere mensen, dieren, locaties en situaties. In het begin moet je dit wel voorzichtig opbouwen, zodat je hondje niet te veel indrukken tegelijk opdoet.

  Hoe een groot ras veilig socialiseren?
  Socialiseren met andere mensen

  Andere mensen

  Een hond kan zich erg op zijn gemak voelen binnen het eigen gezin maar argwanend zijn tegenover vreemden. Mensen zijn erg verschillend en laten een verschillende indruk na op je hond. Daarom zou je pup met allerlei soorten mensen in contact moeten komen tijdens de socialisatie: niet alleen mensen van verschillende leeftijden maar ook andere persoonlijkheden: drukke en rustige mensen, mensen die dol zijn op dieren en anderen die misschien iets meer gereserveerd zijn…

  Let wel op dat de blootstelling geleidelijk aan verloopt en dat mensen je hond niet meteen te veel aaien of optillen. Als er geen kinderen in huis zijn, is het heel belangrijk dat je pup toch in contact komt met kinderen omdat zij helemaal anders reageren op dieren dan volwassenen. Puppy’s kunnen wel snel moe worden dus gun ze ook voldoende rust als er bezoek is.
  Honden met paarden

  Andere dieren

  Laat je puppy regelmatig spelen met andere honden en vooral andere pups. Het moeten wel hondjes zijn die zelf goed gesocialiseerd zijn. Je wil je jonge hondje uiteraard niet opzadelen met een trauma met een levenslange angst als gevolg. Blijf altijd in het gezelschap van je pup bij het socialiseren. Dan voelt die zich veiliger.

  Bescherm je hond ook indien nodig. Bouw dan op naar volwassen honden. Daarin zal je puppy zijn meerdere herkennen die hem misschien zelfs op zijn plaats mag zetten als hij als kleine dreumes te druk doet. Daarna kan je eventueel uitbreiden naar andere dieren. Eerst dieren van ongeveer dezelfde grootte zoals katten en later zelfs boerderijdieren zoals paarden, varkens, schapen en koeien.
  Hond op andere locaties

  Andere locaties

  Wennen aan andere omgevingen en situaties is ook een belangrijk onderdeel van het socialisatieproces voor je pup. Hoe meer indrukken je hond geleidelijk aan opdoet, hoe flexibeler hij zich zal gedragen. Zo geraakt hij bijvoorbeeld niet meteen van streek door andere geluiden of geuren.

  Neem je dier mee naar verschillende locaties: in de wagen, de stad, op het platteland, in het park, het bos, etc. Maar opnieuw geldt: bouw dit rustig op, zodat je hond niet te snel te veel indrukken opdoet. En gun je pup voldoende tijd en rust om die indrukken te verwerken. Rond 12 weken kan het ook interessant zijn om je puppy al eens mee te nemen naar de dierenarts voor een kennismaking en routine check-up.
  Slot socialiseren groot ras

  Tot slot

  Vergeet vooral niet om geduldig te zijn. Socialiseren vraagt veel van een pup. Geef je hondje de kans om te leren, te ontdekken en te groeien. Laat hem stap voor stap kennis maken met nieuwe mensen, nieuwe dieren, nieuwe omgevingen en situaties. En onthoud ook dat herhaling erg belangrijk is.

  Je kan je hond één keer blootstellen aan iets nieuws maar daar zal hij niet veel uit leren. Het is pas door situaties te herhalen, dat je puppy er echt mee om leert gaan. Maak ook de mensen in je omgeving attent op het feit dat je pup volop in de fase van socialisatie zit, zodat ook zij hier rekening mee kunnen houden. Leer je puppy snel wat voor jou sociaal gewenst gedrag is en vergeet niet om te belonen wanneer zich dit stelt.


  Mooie en gezonde puppy's

  Bij Hoeve Hoogland vind je de mooiste en gezondste puppy's. Wij zien er streng op toe dat al onze pups van goede afkomst zijn en in uitstekende conditie, zowel fysiek als mentaal. Al onze puppy's zijn 100 % Belgisch. Ze zijn bij ons geboren of bij een Belgisch gezin. Heeft een van onze pups je hart gestolen? Dan kan je ook altijd zijn of haar ouders komen bezoeken in onze kennel.

  • Komen al jullie pups uit België?

   Al onze pups zijn in België geboren, bij ons of in een Belgisch gezin, en hebben een in België verblijvende rashond als vader en moeder. Omdat we veel belang hechten aan de afkomst van onze puppy's kan je, indien de pups bij ons geboren zijn, ook altijd de ouders van de hondjes een bezoekje komen brengen.

  • Kunnen we de vader- en/of moederdieren bezoeken?

   Zeker! Wij hechten heel veel belang aan de afkomst van onze puppy's. Je kan dus ook zeker de ouders van je pup bezoeken als je bij ons een hondje koopt. Op onze website vind je ook al wat meer informatie over onze ouderdieren.

  • Werken jullie met reservaties?

   Je kan bij ons ter plaatse terecht om kennis te maken met onze puppy's in hun vertrouwde omgeving. Ben je al meteen gecharmeerd door een pup? Dan kan je via onze website ook een pup reserveren. Zo ben je zeker dat jouw voorkeur of ras nog beschikbaar is bij je bezoek. We werken bij reservatie wel met een voorschot.

  • Welke rassen kweken jullie?

   Wij kweken enkel zuivere rashonden. Alle rassen zijn bij ons vertegenwoordigd, maar we hebben uiteraard niet op elk moment alle rassen ter beschikking. Kijk daarom best eerst eens op onze website welke rassen er bij ons op dat moment vrolijk rondhuppelen.


  Heb je een vraag?

  Neem dan contact op met ons. Wij geven je snel een antwoord.

  Niks gevonden?

  Neem een kijkje op de website van Felicanis waar we een groot aanbod aan pups en kittens aanbieden!

  Naar de website