100%
  Belgische puppy's

  Hoe kan je je voorbereiden op een puppy in huis?

  De komst van een puppy is een ingrijpende gebeurtenis voor heel het gezin. Een hond neem je immers voor het leven en niet voor maar heel even. Die eerste 16 weken bij je thuis zijn cruciaal voor de socialisatie en opvoeding van je speelse pup tot een betrouwbare hond. Veel mensen nemen verlofdagen op om hun puppy op te vangen. Maar dat is niet nodig. Zo maakt je puppy meteen kennis met het dagdagelijks leven en geraakt die de routine van je gezin gewoon.

  Het is ideaal als je je pup ’s ochtends ophaalt bij je hondenfokker. Dat geeft je pup zo veel mogelijk tijd om aan zijn omgeving te wennen voor de nacht valt. Je hebt dan ook voldoende tijd om je hondje te laten wennen aan zijn slaapplaats en het te tonen waar het mag plassen. De eerste nachten slaap je best in dezelfde ruimte. Natuurlijk moet je dit snel afbouwen naar enkele uren tot niet meer. Maar het kan helpen in het begin om je puppy op zijn gemak te stellen. Bij voorkeur haal je je pup zelf op, maar bij Hoeve Hoogland kan je je puppy ook thuis laten leveren.

  Voorbereiden op een puppy - praktisch

  Laat je pup de verandering verwerken

  Je mentaal en praktisch voorbereiden op een puppy in huis is erg belangrijk. Niet alleen voor je eigen gezin maar vooral voor het diertje. De verandering wanneer een puppy geadopteerd wordt, is niet te onderschatten. Het hondje moet zijn moeder, broertjes en zusjes missen. Hij verlaat plots zijn nest en alles in zijn leven dat hij tot nu toe heeft gekend. Hij verliest een stukje stabiliteit dat jij weer moet opbouwen. Daarom zorg je er de eerste weken best voor dat er nog niet te veel bezoek komt. Laat je puppy vooral wennen aan jou als baasje en je gezin.

  Geef je diertje tijd om deze drastische verandering in zijn jonge leventje te verwerken. Als fokkers houden wij hier bij Hoeve Hoogland rekening mee en geven we een stukje nestmateriaal mee zodat je diertje een beetje van zijn vertrouwde geur meeneemt naar jouw huis. Vanaf dan heeft je pup vooral nood aan regelmaat en structuur.
  gezin betrekken bij opvoeding puppy

  Betrek heel het gezin

  Bepaal een duidelijke rolverdeling in het gezin en maak goede afspraken. Hoe duidelijker die afspraken, hoe sneller je puppy vertrouwd geraakt aan de huisregels. Consequent zijn is de boodschap. Wees geduldig met je hondje. Hoewel de eerste maanden zeker de meest intensieve zijn, ben je eigenlijk de eerste 2 tot 3 jaar je nieuwe huisvriend nog volop aan het opvoeden.

  Het is ook raadzaam om je puppy voor zijn thuiskomst in te schrijven bij een gecertificeerd puppytrainer in een hondenschool. Als je een goede school kiest, zal dit een echte meerwaarde zijn voor je viervoeter. Je kan je ook voorbereiden door wat vakliteratuur door te nemen over het opvoeden van puppy’s, kennis op de doen via de artikels op onze website of via de rasvereniging van het ras van jouw hondje.
  Materiaal ter voorbereiding van een puppy

  Materiaal bij het voorbereiden op een puppy

  Welk materiaal heb je nodig bij het voorbereiden op een puppy? Als ervaren fokkers geven we bij Hoeve Hoogland veel documentatie en advies wanneer je je pup komt ophalen. Je kan in onze winkel ook al meteen het juiste voer aankopen samen met eventuele andere benodigdheden voor je nieuwe huisgenoot. Je zorg best ook voor een bench met een kussen als slaapplaats voor je hondje. Koop ook een hekje of omheining om kamers of trappen af te bakenen voor de veiligheid van je diertje. Ze zijn ook handig als je nog kleine kindjes hebt, andere dieren of eventueel bij bezoek of om je diertje wat extra rust te gunnen.
  Hondenvoer voederbak

  Voorzie gaas in de tuin om aarde, planten en potten te beschermen. Tapijtjes kunnen handig zijn om uitglijden te vermijden. Kies een stevige drink- en voerbak voor je nieuwe huisgenoot en een geschikt hondentuigje met riem en penning. Bij Hoeve Hoogland zijn alle pups gechipt en volledig in orde met de Europese en Belgische wetgeving. Voorzie ook een lange lijn om het loslopen te trainen (of uitrolriem).

  Selecteer enkele leuke speelgoedjes die de interactie met jou stimuleren. Speelgoedjes waar je voer in kan doen, zijn ook leuk en stimuleren het brein van je pup. Haal ook kauwbotjes en snackjes in huis om mee te belonen, maar overdrijf niet. Verzorgingsproducten zoals een nagelschaartje en een borstel zijn ook belangrijk.
  Veiligheid en verzorging van je puppy

  De verzorging en veiligheid van je puppy

  Het verzorgen van je puppy is uitermate belangrijk. Verzorgingsproducten zoals borstels en nagelschaartjes moeten dan ook van onberispelijke kwaliteit zijn voor de veiligheid en het comfort van je puppy. Kies ook een goede, vaste dierenarts en, indien nodig, een trimmer. Kies voor bekwame mensen met de juiste opleidingsachtergrond.

  Sommige dierenartsen en trimmers voorzien de mogelijkheid om een puppywenconsultatie of -behandeling in te plannen. Dit is interessant om je puppy gewend te maken aan de dierenarts of het trimmen vóór het echt nodig is. Zo heeft je hondje enkel positieve associaties met zijn verzorgers. Het is ideaal om dit rond de 12 weken te doen. En als je dat wenst, kan je je hond zelfs laten verzekeren. Daarvoor informeer je best eens bij je vaste verzekeraar.

  Mooie en gezonde puppy's

  Bij Hoeve Hoogland vind je de mooiste en gezondste puppy's. Wij zien er streng op toe dat al onze pups van goede afkomst zijn en in uitstekende conditie, zowel fysiek als mentaal. Al onze puppy's zijn 100 % Belgisch. Ze zijn bij ons geboren of bij een Belgisch gezin. Heeft een van onze pups je hart gestolen? Dan kan je ook altijd zijn of haar ouders komen bezoeken in onze kennel.
  • Komen al jullie pups uit België?

   Al onze pups zijn in België geboren, bij ons of in een Belgisch gezin, en hebben een in België verblijvende rashond als vader en moeder. Omdat we veel belang hechten aan de afkomst van onze puppy's kan je, indien de pups bij ons geboren zijn, ook altijd de ouders van de hondjes een bezoekje komen brengen.
  • Kunnen we de vader- en/of moederdieren bezoeken?

   Zeker! Wij hechten heel veel belang aan de afkomst van onze puppy's. Je kan dus ook zeker de ouders van je pup bezoeken als je bij ons een hondje koopt. Op onze website vind je ook al wat meer informatie over onze ouderdieren.
  • Werken jullie met reservaties?

   Je kan bij ons ter plaatse terecht om kennis te maken met onze puppy's in hun vertrouwde omgeving. Ben je al meteen gecharmeerd door een pup? Dan kan je via onze website ook een pup reserveren. Zo ben je zeker dat jouw voorkeur of ras nog beschikbaar is bij je bezoek. We werken bij reservatie wel met een voorschot.
  • Welke rassen kweken jullie?

   Wij kweken enkel zuivere rashonden. Alle rassen zijn bij ons vertegenwoordigd, maar we hebben uiteraard niet op elk moment alle rassen ter beschikking. Kijk daarom best eerst eens op onze website welke rassen er bij ons op dat moment vrolijk rondhuppelen.

  Heb je een vraag?

  Neem dan contact op met ons. Wij geven je snel een antwoord.

  Niks gevonden?

  Neem een kijkje op de website van Felicanis waar we een groot aanbod aan pups en kittens aanbieden!

  Naar de website