Perzische kat

Heel rustige katten houden absoluut niet van te veel drukte, niet aan te raden voor mensen met nog te jonge kinderen. Voor de rest heel aanhankelijke katten waarvan je veel vriendschap en genegenheid terug krijgt. Vraagt wel enige verzorging.

Karakter Perzische kat

Perzische katten zijn ingetogen en kalm. Ze hebben weinig behoeften aan veel beweging en vinden het heerlijk om op een eigen plek te rusten. Toch kunnen ze ook heel speels zijn, maar uren op schoot liggen spinnen vindt de Perzische kat heerlijk. Lawaai of vreemden heeft de raskat Pers liever niet om zich heen.

Uiterlijk Perzische kat

Een Perzische kat is een kat die veel mee doet aan kattententoonstellingen. Hij heeft een stevig lichaam, een brede kop met kleine oren die ver uit elkaar staan en grote ogen. Het ingestompte snuitje is haar ‘trademark’. De vacht is lang en dik en moet goed verzorgd worden. Ook de straat is lang en dik. De pers heeft een adellijk voorkomen en wordt veel gebruikt in reclames. Perzische kittens zijn te koop in alle kleuren, behalve met gevlekte patronen.

Beschikbare nestjes

Bekijk onze beschikbare kittens op de website van Felicanis.be.

Perzische kat kopen?

Regelmatig hebben we nieuwe perzische kat nestjes te koop. Al onze kittens zijn in huiselijke kring opgevoed en werden allen gecontroleerd door een dierenarts.
Vraag naar de beschikbaarheid van deze kat.