Ragdols

Ragdols zijn rustige,zachte en zeer aangename gezelschapskatten, ze kunnen goed om met honden en andere dieren. Geschikt voor kinderen maar niet al te druk. Weinig verzorging nodig.

Karakter Ragdol

Katten van het ras Ragdol zijn zeer bijzonder. Ze hebben een prachtig uiterlijk en ook hun karakter is speciaal. Ragdol betekent ‘lappenpop’, omdat ze zich in de armen van hun baas slap kunnen laten hangen. Een Ragdoll is rustig, ontspannen en zachtaardig. Ze hechten zich aan hun baas en vinden spelen leuk. Deze raskat is nieuwsgierig en vertrouwt snel anderen. Hierdoor kunnen ze snel met vreemden meelopen of verdwalen. Daarom is het verstandig om deze raskat op eigen terrein te houden.

Uiterlijk Ragdol

Raggdolls zijn grote katten met fel blauwe ogen. De vacht is enorm zacht en halflang met weinig klitten. De kat weegt tussen de 5 en 10 kilo. Ragdolls zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren – colourpoint, mitted en bi-colour. Bij colourpoint is de vacht van het lichaam licht en het hoofd, de poot een de staart gekleurd. Een Ragdoll mitten heeft witte pootjes, kin en borst. Bi-colour houdt in dat de raskat gekleurde oren en staart heeft en dat de rest van de vacht wit is.

Beschikbare nestjes

Bekijk onze beschikbare kittens op de website van Felicanis.be.

Ragdols kopen?

Regelmatig hebben we nieuwe ragdols nestjes te koop. Al onze kittens zijn in huiselijke kring opgevoed en werden allen gecontroleerd door een dierenarts.
Vraag naar de beschikbaarheid van deze kat.