100%
  Belgische puppy's

  Hoe verzorg je een langharige hond?

  “Langharige honden vragen om veel onderhoud”, heb je wellicht al vaak horen zeggen. Nochtans is er veel verschil tussen langharige honden onderling. Je hebt er met en zonder een ruiperiode, met een ruwharige of zachte vacht, met of zonder een ondervacht. Dat heeft allemaal een impact op de intensiteit van de verzorging en de werkwijze. De verzorging van langharige honden bestaat voor een groot deel uit het borstelen van de vacht.

  Honden met een zachte vacht hebben het meeste verzorging nodig op dat vlak. Ben je eigenaar van een hond met dit vachttype, dan moet je hond minstens iedere drie maanden in bad en moet je de vacht regelmatig (laten) bijtrimmen. Om klitten te verwijderen gebruik je bij dergelijke honden een dunne borstel. Daarna kan je de vacht nog eens doorborstelen met een gewone haarborstel. Heeft je viervoeter geen zachte vacht, dan kan het volstaan om de vervilte haren te verwijderen met een hoekige borstel en daarna nog eens na te kammen met een grove kam.

  Verzorging van langharige honden
  Hond verzorgen tijdens de rui

  Borstelen tijdens de ruiperiode

  Het spreekt voor zich dat er tijdens de ruiperiode meer komt kijken bij de verzorging van langharige honden. Dit komt vooral neer op een meer intensieve vachtverzorging. Langharige honden vragen om dagelijkse vachtverzorging. Tijdens de rui moet je je langharige hond nog vaker borstelen. Dit vermijdt niet alleen dat je woning vol haren ligt en dat je van ’s morgens tot ’s avonds moet stofzuigen. Het is ook gezond voor je hond.

  Een gezonde vacht is van groot belang voor de algemene gezondheid van je viervoeter. De plekken die er door de lange vacht onverzorgd gaan uitzien, kan je best scheren of trimmen. Ook de plekken die in contact komen met uitwerpselen, hou je beter kort om hygiënische redenen.
  Verzorging van langharige honden

  Goed verzorgd en gelukkig!

  Regelmatig borstelen behoort tot de belangrijke taken binnen de verzorging van langharige honden. Maar waarom is het borstelen van je hond zo belangrijk? Het gaat onder meer haarverlies tegen, maar rekent eveneens af met vuil en dode huidschilfers. Klitten en knopen in de vacht kunnen ook ziekteverwekkers meebrengen. In een schone vacht krijgen indringers zoals teken minder kans om zich hardnekkig in te nestelen. Jeuk en krabben kunnen een heel negatieve impact hebben op het dagelijks leven van je hond.

  Je langharige viervoeter regelmatig borstelen is ook goed voor zijn bloedcirculatie, ook de doorbloeding van de huid. Hierdoor stimuleer je ook de gezonde groei van de vacht. En natuurlijk voelt je dier zich niet alleen fysiek beter in zijn val met een schone vacht maar ook mentaal. Hoe voel jij je immers als je van de schoonheidsspecialist of de kapper komt?
  Plukborstel voor langharige honden

  Tips bij de verzorging van langharige honden

  Hoewel je langharige honden dagelijks moet borstelen, hoeft dit geen werk van lange adem te zijn. Met deze tips wordt het een eenvoudig routineklusje. Geef het borstelen structuur en introduceer je pup al heel vroeg aan het ritueeltje. Kies altijd een vaste plek om dit te doen: op tafel, in de leefruimte of tuin… Bouw het ritueel rustig op en neem je tijd. Dan voelt je puppy zich op zijn gemak. Vergeet niet om goed gedrag te belonen.

  Vertrek met het borstelen bij de gemakkelijke plekken en werk je dan op naar de meer uitdagende of gevoelige plekken in de vacht. Naarmate je dit langer doet, zal je je hond ook beter leren kennen en op zijn wensen kunnen inspelen. Borstel je viervoeter altijd met de haren mee. Een plukborstel kan bij langharige honden een gouden tool zijn om klitten en vilt op een aangename manier efficiënt uit hun vacht te krijgen.


  Mooie en gezonde puppy's

  Bij Hoeve Hoogland vind je de mooiste en gezondste puppy's. Wij zien er streng op toe dat al onze pups van goede afkomst zijn en in uitstekende conditie, zowel fysiek als mentaal. Al onze puppy's zijn 100 % Belgisch. Ze zijn bij ons geboren of bij een Belgisch gezin. Heeft een van onze pups je hart gestolen? Dan kan je ook altijd zijn of haar ouders komen bezoeken in onze kennel.

  • Komen al jullie pups uit België?

   Al onze pups zijn in België geboren, bij ons of in een Belgisch gezin, en hebben een in België verblijvende rashond als vader en moeder. Omdat we veel belang hechten aan de afkomst van onze puppy's kan je, indien de pups bij ons geboren zijn, ook altijd de ouders van de hondjes een bezoekje komen brengen.

  • Kunnen we de vader- en/of moederdieren bezoeken?

   Zeker! Wij hechten heel veel belang aan de afkomst van onze puppy's. Je kan dus ook zeker de ouders van je pup bezoeken als je bij ons een hondje koopt. Op onze website vind je ook al wat meer informatie over onze ouderdieren.

  • Werken jullie met reservaties?

   Je kan bij ons ter plaatse terecht om kennis te maken met onze puppy's in hun vertrouwde omgeving. Ben je al meteen gecharmeerd door een pup? Dan kan je via onze website ook een pup reserveren. Zo ben je zeker dat jouw voorkeur of ras nog beschikbaar is bij je bezoek. We werken bij reservatie wel met een voorschot.

  • Welke rassen kweken jullie?

   Wij kweken enkel zuivere rashonden. Alle rassen zijn bij ons vertegenwoordigd, maar we hebben uiteraard niet op elk moment alle rassen ter beschikking. Kijk daarom best eerst eens op onze website welke rassen er bij ons op dat moment vrolijk rondhuppelen.


  Heb je een vraag?

  Neem dan contact op met ons. Wij geven je snel een antwoord.

  Niks gevonden?

  Neem een kijkje op de website van Felicanis waar we een groot aanbod aan pups en kittens aanbieden!

  Naar de website