Zijn de dieren ingeent?

Al onze dieren worden bij de fokker thuis reeds gevaccineerd en ontwormd , na aankomst in hoeve hoogland gaan ze eerst enkele dagen in quarantaine en worden nogmaals onderzocht en gevaccineerd door onze bedrijfsdierenarts , na onderzoekt tekent deze voor akkoord dat de dieren mogen verkocht worden , indien er toch ergens een probleem bij een pup of kitten voordoet dan wordt dit eerst door onze dierenarts behandelt en enkel na opnieuw voor akkoord te hebben getekend verkocht.

Indien een dier bepaalde afwijkingen of aangeboren ziektes heeft die niet te behandelen zijn laten wij dit dier inslapen , het klinkt misschien hard maar wij verkopen geen dieren waar van wij weten dat er zich een aangeboren of ernstige ziekte zich bij voordoet , gelukkig komt dit maar heel zelden voor.

De honden worden gevaccineerd tegen kennelhoest met een neusvaccin en tegen honden en kattenziekte (ziekte van carré en parvovirose).
Onze kittens worden gevaccineerd tegen katten en niesziekte (panleucopenie).
Ontworming bij de honden gebeurt met verschillende producten om een zo breed mogelijk spectrum te hebben ( quanicantel , panacure).
Ontworming bij de kat gebeurt met Flubenol gedurende drie dagen.

Wil dit zeggen dat pups en kittens onder de twaalf weken volledig beschermd zijn?

ABSOLUUT NIET!! dit zijn slechts vaccins om de antistoffen die ze hebben meegekregen van het moederdier terug op te bouwen en dit tot een leeftijd van 12 weken , pas na 12 weken kunnen ze een vaccinatie krijgen die voor 99% beschermt gedurende 1 jaar.
Wij raden onze klanten dan ook steeds aan dieren te kopen ouder dan 12 weken volledig gevaccineerd , uiteraard is dan het “schattige” van een jonge pup verdwenen maar heb je ook geen medische zorgen meer en kan je direct met het dier gaan wandelen , de keuze hiervan ligt uiteraard bij de klant zelf.

Zelf een vraag over Hoeve Hoogland?

Heeft u nog een goeie vraag? Dan geven we graag een antwoord. We hebben geen geheimen en geven graag uitleg over hoe wij werken. Leer ons kennen.

Contacteer ons »