100%
  Belgische puppy's

  Waarom is een hondentuigje nuttig?

  Een hondentuigje is een handig hulpmiddel bij het uitlaten van je hond. Wanneer je hond aan de lijn trekt, verdeelt het gelijkmatig de kracht. Een hondentuigje zorgt er dus voor dat je hond geen pijnlijke druk of andere ongemakken ondervindt. Dit werkt wel alleen als je het juiste hondentuigje koopt voor jouw hond. Welk hondentuigje je moet kiezen, hangt af van het ras en de grootte van je hond.

  Hondentuigjes zijn een meerwaarde voor honden van alle formaten, zowel de hele kleintjes als de grote honden. Ze gaan over het lichaam en bevatten een lus bij de schouders. Daaraan kan een riem bevestigd worden. Door de riem op deze manier te bevestigen, vermijd je dat er te veel druk op de nek van je viervoeter komt.

  Welk hondentuigje voor husky?
  Welk hondentuigje voor welk hondje

  Welk hondentuigje moet je kiezen voor je pup?

  Je hebt verschillende soorten hondentuigjes. Welk hondentuigje je moet kiezen, hangt vooral af van de grootte van je hondje. Er bestaan bijvoorbeeld no-pull hondentuigjes waarbij er een clip is voorzien op de borstkas. Hieraan kan de riem bevestigd worden. Dit type hondentuigje zorgt ervoor dat je hond zich indirect terugtrekt wanneer hij aan het tuigje trekt. Het is dus ideaal voor honden die veel trekken.

  Je hebt ook het standaard hondentuigje. Dat is meer geschikt voor kleinere hondjes en pups. Het is dan ook het meest populaire tuigje. Het verdeelt de kracht van de riem tegen borst en rug. Heb je dus een klein hondje of een pup gekocht en je vraagt je af welk hondentuigje je moet kopen, dan is een standaard tuigje ideaal. Voor grotere rassen is dit een minder interessante optie.
  Hondentuigje grote honden

  Welke maat voor welk hondje?

  Wie zich afvraagt welk hondentuigje hij moet aanschaffen voor zijn hond moet niet alleen rekening houden met de verschillende soorten tuigjes. Er zijn uiteraard binnen elke soort verschillende formaten ook. Om de juiste pasvorm te kunnen kiezen, moet je rekening houden met de lichaamsbouw van je hond, maar ook met zijn persoonlijke voorkeur. Het tuigje mag immers niet te strak zitten, maar ook niet te los.

  Als je een tuigje koopt in een speciaalzaak waar je dier niet mee binnen mag om het aan te passen, meet je best vooraf de omtrek van zijn borst en ribbenkast. Je kan ook altijd advies vragen in de dierenspeciaalzaak. Niets is te goed voor je pup, dus koop meteen kwaliteit als je je eerste hondentuigje aanschaft. Zorg ervoor dat het vervaardigd is uit een zachte en luchtdoorlatende stof, zodat het ook op warme dagen comfortabel blijft voor je hond om het te dragen. Kies er eentje met verstelpunten om het extra passend en veilig om te doen. En welk hondentuigje je ook kiest, het is natuurlijk een plus als het in de wasmachine kan!

  Mooie en gezonde puppy's

  Bij Hoeve Hoogland vind je de mooiste en gezondste puppy's. Wij zien er streng op toe dat al onze pups van goede afkomst zijn en in uitstekende conditie, zowel fysiek als mentaal. Al onze puppy's zijn 100 % Belgisch. Ze zijn bij ons geboren of bij een Belgisch gezin. Heeft een van onze pups je hart gestolen? Dan kan je ook altijd zijn of haar ouders komen bezoeken in onze kennel.
  • Komen al jullie pups uit België?

   Al onze pups zijn in België geboren, bij ons of in een Belgisch gezin, en hebben een in België verblijvende rashond als vader en moeder. Omdat we veel belang hechten aan de afkomst van onze puppy's kan je, indien de pups bij ons geboren zijn, ook altijd de ouders van de hondjes een bezoekje komen brengen.
  • Kunnen we de vader- en/of moederdieren bezoeken?

   Zeker! Wij hechten heel veel belang aan de afkomst van onze puppy's. Je kan dus ook zeker de ouders van je pup bezoeken als je bij ons een hondje koopt. Op onze website vind je ook al wat meer informatie over onze ouderdieren.
  • Werken jullie met reservaties?

   Je kan bij ons ter plaatse terecht om kennis te maken met onze puppy's in hun vertrouwde omgeving. Ben je al meteen gecharmeerd door een pup? Dan kan je via onze website ook een pup reserveren. Zo ben je zeker dat jouw voorkeur of ras nog beschikbaar is bij je bezoek. We werken bij reservatie wel met een voorschot.
  • Welke rassen kweken jullie?

   Wij kweken enkel zuivere rashonden. Alle rassen zijn bij ons vertegenwoordigd, maar we hebben uiteraard niet op elk moment alle rassen ter beschikking. Kijk daarom best eerst eens op onze website welke rassen er bij ons op dat moment vrolijk rondhuppelen.

  Heb je een vraag?

  Neem dan contact op met ons. Wij geven je snel een antwoord.

  Niks gevonden?

  Neem een kijkje op de website van Felicanis waar we een groot aanbod aan pups en kittens aanbieden!

  Naar de website